starenje

Starenje Je Lepo Kada Imaš Podršku

Ljubav i pažnja prema bližnjima, naročito prema našim bakama i dekama, koji su nekada vodili računa o nama, treba da nam budu među prioritetima. Uvek, a posebno ovih dana.

Postoje, međutim, i one situacije i stanja o kojima naše bake i deke nerado govore. Ili ne govore uopšte. Starenje je neminovno, izvesni zdravstveni problemi takođe. Ali, neka stanja vezana za starenje mogu da budu prilično neugodna, da kod ljudi koji se sa njima suoče izazovu osećaj beznađa, velike neprijatnosti, čak sramote i povlačenja iz društvenih aktivnosti. Baš u takvim situacijama na nama je da ih prepoznamo i brižno reagujemo, pružajući konkretnu pomoć i psihološku podršku. Savremeno doba nudi rešenje skoro za sve.

starenje

Inkontinencija ili nevoljno mokrenje često zadaje muke starijim ljudima, jednako ženama kao i muškarcima. Prilikom manjeg ili većeg napora, kašljanja, kijanja ili tokom noći, urin, prosto, može da „pobegne“. Intenzitet problema varira, nekada je diskretan, a ponekad onesposobljava čoveka da normalno nastavi sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Kako na najbolji način pomoći u ovakvim situacijama?

Nove tehnologije unapredile su u velikoj meri i kvalitet uložaka ili pelena za inkontinenciju. Pošto ulošci dolaze direknto u kontakt sa osetljivom kožom genitalne regije, jako je važno, najpre, da uložak bude napravljen od visoko kvalitetne celuloze. Izborom takvog uloška, koji ne sadrži PVC ili lateks, sprečićete i neprijatno „šuškanje“ prilikom kretanja, što doprinosi apsolutnoj diskreciji. 

Druga važna stvar je da ulošci ne treba da sadrže parfeme, losione i štetne hemikalije koje iritiraju kožu, izazivaju peckanje i svrab. Osim toga, uložak treba da bude lagan i aero-propustljiv, kako bi koža „disala“

starenje

Takođe je važno da odaberete uložak ili pelenu koja je namenjena iskuljučivo ženema ili muškarcima. Pojedini proizvođači striktno su vodili računa o anatomiji ženskog, tj. muškog tela, kreirajući uloške i pelene adekvatnog oblika, koji će pružiti maksimalnu zaštitu i sprečiti svako, pa i najmanje curenje ili otpuštanje neprijatnih mirisa. 

Kada za one koje volite nabavite ovakvu pomoć, veliki deo problema je rešen. Za onaj ostatak – otvorite srce, pružite ljubav, poklonite pažnju i lepe trenutke.

Sličan sadržaj