suocavanje sa zrelim dobom

Suočavanje Sa Zrelim Dobom

U medijima, na društvenim mrežama, u javnosti uopšte, mnogo se češće i više govori o ženskom starenju. Od problema koje donosi menopauza, preko nege zrele kože, antiejdžing tretmana, do osteoporoze, proširenih vena, ili nevoljnog mokrenja, u fokusu su obično žene. Razlog je verovatno taj što je ženama „kult mladosti“ mnogo veći izazov nego muškarcima, a žene i više vole da razgovaraju i diskutuju na razne teme.

Međutim, i muškarce i te kako pogađa starenje, i u fizičkom i u psihološkom smislu. Muškarce takođe čini nespokojnim opuštena koža, seda kosa, problem ćelavosti, višak kilograma, problemi sa prostatom, učestalo ili nevoljno mokrenje itd. Koliko je ženama teško da se suoče sa „izazovima“ zrelog doba, toliko je, ako ne još i više, teško muškarcima. Razlog naslućujete: muškarci važe za „jači“ pol, na njih se oslanjaju drugi članovi porodice, od njih se očekuje apsolutna snaga i čvrstina. A, generalno, muškarci ne vole mnogo da diskutuju i poveravaju se. Tada nastaje problem.

Muška bešika, jednako kao i ženska, sa godinama može da „popusti“. Pri manjem ili većem naporu, prilikom kašljanja, kijanja, naprezanja, ili bez ikakvog posebnog razloga, urin, prosto, može da pobegne bez kontrole. Fleke na odeći i neprijatan miris počinju da plaše muškarca, čineći da se oseća nesigurno i slabo, da se povlači u sebe, izbegava omiljene aktivnosti i socijalne kontakte, da se usteže čak i od susreta i kontakata sa najbližima. Fizička „boljka“ sa sobom nosi ozbiljne psihološke poteškoće, po modelu začaranog kruga.

Da li ste, možda, kod svog supruga, oca, deke, ili drugog muškog člana familije naslutili problem nevoljnog mokrenja za koji on sam nema rešenje? Ako jeste, budite podrška.

Jer, i kada su muškarci u pitanju, danas postoji vrlo elegantno, diskretno i kulturno rešenje u vidu ultra tankih muških uložaka, napravljenih da prate anatomiju muškog tela, izrađenih od prirodnih materijala, kao što je visokokvalitetna celuloza. Ovakav uložak, koji ne sadrži PVC ili lateks, a ima u sebi moćne superupijajuće sprovodne kanaliće, neće ga iritirati prilikom pokreta, neće neprijatno „šuškati“ dok se kreće, pa neće izazivati ni osećaj nelagodnosti, jer će zaboraviti da ga ima. Uložak treba da bude lagan, aero-propustljiv, bez dodatih parfema koji mogu da izazovu alergijske reakcije na koži.

Tokom svih dnevnih aktivnosti, ali i noću, dok spava, Vaš muškarac će se opet osećati sigurno i moćno. Kao muškarac. Jer to zaista i jeste.

suocavanje sa zrelim dobom

Sličan sadržaj