Promenite veličinu slova


A- A A+

Odaberite jezik za prevod

Zato što brinemo!

Pitanja i odgovori

BAMBO Nature eko pelene za bebe


Zašto probati BAMBO Nature Premium eko pelene

www.bambopelene.rs
1. Jedinstvene eko pelene proizvedene u Danskoj sa najviše sertifikata koji garantuju kvalitet
2. Testirane na sve poznate alergene na ProDerm insitutu u Nemačkoj
3. Vrhunski kvalitet sirovine i zato nemaju miris, pa nema potrebe da sadrže losione, parfeme ili druge potencijalne izazivače osipa ili alergije
4. Napravljene od materijala koji propušta vazduh do bebine kože i tako je čini suvom i bezbednom 
5. Visoka moć upijanja jer pelena ima "top dry" sistem brzog razlivanja i upijanja tečnosti, kao i dodatnu zaštitu sa strane
6. Eksta mekana i najtanja do sada za veću slobodu pokreta Vašeg deteta
7. Dajete svoj doprinos u očuvanje životne okolinePovratak na vrh

Zašto je BAMBO eko pelena najbliža platnenoj peleni?

BAMBO dečije pelene su proizvedene u Danskoj po najstrožim Nordijskim kriterijumima kvaliteta! BAMBO Nature je pelena sa Eco sertifikatom i po ne škodljivosti najbliža je platnenim pelenama.

Ne sadrze parfeme, losione PVC i plastifikatore, niti druge štetne hemijske materije koje mogu da izazovu alergijske reakcije na dečijoj kozi. Dermatološki su testirane na ProDERM institutu u Nemačkoj.

BAMBO pelene daju sigurnost i poverenje roditeljima u Premium kvalitet, a bebi daje osećaj udobnosti zbog izuzetno meke unutrašnje strane pelene.


Povratak na vrh

Koja su poboljšanja kod nove genracije BAMBO eko pelena za bebe?

Premium kvalitet BAMBO Nature nove generacije ekoloških pelena omogućava komfor Vašoj bebi, veću slobodu pokreta jer je pelena još tanja i još mekša sa visokom moći upijanja obezbeđuje miran san, tako da je jedna pelena dovoljna za jednu noć.


Povratak na vrh

Šta znači Astma-Allergi Danmark sertifikat na BAMBO eko pelenama?

Astma-Allergi Danmark sertifikat podrazumeva da pelene ne sadrže:

1. parfeme, formaldehide, optičke izbeljivače itd.
2. dodatke i ne funkcionalne sastojke
3. alergene, senzitivne ili irititirajuće substance sa EU liste
4. ostalo pogledajte na asthma-allergy.dk

Kontaktni dermatitis je izazvan direktnim kontaktom sa hemijskim supstancama. To nije nešto što se nasleđuje nego se dobija prečestim izlaganjem spcifičnim supstancama.


Povratak na vrh

Gde se proizvode BAMBO eko pelene za bebe?

BAMBO eko pelene se proizvode u fabrici Abena u Danskoj po visokim skandinavskim standardima kvaliteta.

Pogledajte vrhunski automatizovanu fabriku u Danskoj gde se prave BAMBO ekološke pelene!
Svakog dana se proizvede 4.000.000 različitih proizvoda za inkontinenciju kupcima širom sveta!Povratak na vrh

Šta predstavlja Nordic Eco label na pakovanju dečijih BAMBO pelena?

Nordic Eco label - oznaka Nordijskog labuda

BAMBO pelene nose oznaku Nordijskog labuda (Nordic Eco label) gde je ceo proces proizvodnje u fabrici u Danskoj transparentan i eco-friendly, kao i same pelene, te stoga imaju minimalan uticaj na životnu okolinu.

BAMBO su eco-friendly bebi pelene jer se u procesu proizvodnje 95% otpadnih materija reciklira, tako da je uticaj na okolinu sveden na minimum. Takođe ne sadrže parfeme, losione tako da nemaju miris, antioksidante, štetne sastojke ili alergene, 100% su bez hlora i lateksa i tako čuvaju prirodu, a samim tim su sigurne i za Vašu bebu.
Za više informacija  http://www.nordic-ecolabel.org


Povratak na vrh

Šta predstavlja logo Dermatologically tested na pakovanju BAMBO eko pelena?

Dermatološki testirane

BAMBO Nature eko pelene nose logo Dermatologically tested sertifikat koji podrazumeva da je pelena dermatološki testirana, da eko pelena ne sadrži ftalate, parfeme, losione, formaldehide i druge štetne sastojke koji mogu izazvati alergiju, iritaciju ili slično, kao i da ne smeju sadržati nikakve vrste punila ili nefunkcionalnih sastojaka.

Takođe ne sadrže ni PVC, izbeljivače, antioksidante, štetne sastojke ili alergene, substance štene po zdravlje ili okolinu.


Povratak na vrh

Šta predstavlja FSC sertifikat na pakovanju BAMBO eko pelena?

FSC sertifikat - gazdovanje šumama
FSC je oznaka da se visoko kvalitetna celuloza skandinavskih šuma u Bambo Nature pelenama nabavlja iz održivih šuma, gde se više drveća zasadi nego što se poseče.
Za više informacija www.fsc.org


Povratak na vrh

Da li BAMBO eko pelene imaju visoku moć upijanja i zašto?

BAMBO eko pelene imaju odličnu moć upijanja tečnosti jer poseduju duplo jezgro koje omogućuje da vlaga ostaje unutar pelene, dalje od bebine kože, a spoljašnji sloj pelene omogućava da vazduh nesmetano cirkuliše. Alergije, osipi i neprijatan miris pelene će postati prošlost.


Povratak na vrh

Da li BAMBO eko pelene propuštaju vazduh do bebine kože?

BAMBO eko pelene za decu su napravljene od materijala koji su propusni za vazduh, tako da on nesmetano cirkuliše do bebine kože i tako je stalno čini suvom i zdravom.

Cirkulacijom vazduha svež vazduh prolazi kroz pelenu, a pri tom pelena ne propušta tečnost ni neprijatne mirise, nego ih upija i ordržava bebinom kožom suvom. Duplo jezgro čini da da spoljašnji sloj uvek bude suv.


Povratak na vrh


Zbrinjavanje inkontinencije


Video u vezi urinarne inkontinencijePovratak na vrh

Koje su prednosti uloška?

U Evropi se 70% inkontinentne populacije zbrinjava uloškom.Namenjeni su za zbrinjavanje lake, srednje, mešovite i teške inkontinencije. Ugodniji su za nošenje od pelena, lakše se postavljaju i skidaju, manje su primetni ispod garderobe, a u letnjim mesecima predstavljaju komforniji vid zbrinjavanja. Omogućavaju samostalnost korisnika. Predstavljaju ekonomičan vid zbrinjavanja.


Povratak na vrh

Kada se preporučuje korišćenje uloška?

Ulošci se u zavisnosti od moći upijanja koriste za zbrinjavanje različitih oblika nevoljnog mokrenja, od lakših do najtežih. Važno je napomenuti da postoje ulošci koji imaju moć upijanja kao pelena i adekvatno je menjaju u procesu zbrinjavanja. Preporučuje se da se tokom dana koristi uložak koji odgovara stanju pacijenta, a za noć pelena, što predstavlja savremeno, visokokvalitetno,a ekonomično zbrinjavanje.


Povratak na vrh

Da li mogu da izaberem koju pelenu želim da podignem na recept?

Svaka pelena čija cena se uklapa u cenu propisanu od strane RFZO-a, treba da se ponudi pacijentu u apoteci, a da izbor ostane na njima.


Povratak na vrh

Ko ima pravo na pelene na osnovu Zakona o zdravstvenom osiguranju?

Na osnovu Zakona o zdravstvenom osiguranju i Pravilnika o medicinsko-tehničkim pomagalima,pravo na pelene imaju osigurana lica sa sledećim dijagnozama:
-mentalno retardirana deca od 3- 18 godina koja imaju trajno nevoljno pražnjenje creva i  ili bešike. Prepisuje izabrani lekar uz mišljenje lekara specijaliste psihijatra;
-deca od 3- 18 godina sa inkontinencijom neurogenog tipa (spina bifida i meningomielocela) ili ekstrofija mokraćne bešike. Prepisuje izabrani lekar uz mišljenje lekara specijaliste neurologa ili urologa;
-paraplegijom, kvadriplegijom, mišićnom distrofijom, sklerozom multipleks, cerebralnom paralizom ili sekvelama dečije paralize kod kojih postoji posledica trajno nevoljno pražnjenje creva i bešike. Prepisuje izabrani lekar uz mišljenje lekara specijaliste neurologa.
Svaki pacijent koji ostvaruje pravo na pelene, dobija ih u količinama od 60 komada mesečno.


Povratak na vrh

Kako da osobe sa problemom inkontinencije vode normalan i kvalitetan život?

Kod osoba koje imaju problema sa nevoljnim mokrenjem veoma često se, usled smanjenog kvaliteta života, pojavljuju depresivna stanja, koja prouzrokuju uzimanje sedativa, usamljenost, a čak i potpunu izolaciju iz društva. Da bi se to sprečilo neophodno je prihvatanje i suočavanje sa ovim problemom, kako osoba koje pate od njega, tako i okoline. Jedan od prvih uslova za to jeste korišćenje kvalitetnih pomagala, koja će im omogućiti da neometano obavljaju sve svakodnevne aktivnosti.  Na primer, jedan profesor koji ima problema sa prelivnom inkontinencijom i nosi muški uložak moći će da nastavi da radi svoj posao bez straha da će mu se deca smejati i bez odlaska na bolovanje.


Povratak na vrh

Da li sam ja inkontinentna osoba ako mi pobegnu samo par kapljica?

Svaka nemogućnost zadržavanja mokraće smatra se inkontinencijom, ali u zavisnosti od stepena problema postoje različiti oblici.


Povratak na vrh

Da li postoji pelena koju mogu da nosim kada se bavim sportom?

Pelene i ulošci za inkontinenciju ne ograničavaju osobe koje ih koriste u smislu bavljenja fizičkim aktivnostima. Poznat je slučaj čoveka koji redovno koristi muški uložak i istrčao je maraton sa njim. Ukoliko stepen problema zahteva nošenje pelene, preporučuju se pelene gaćice, koje se oblače kao donji veš i pružaju osećaj sigurnosti i slobodu pokreta.


Povratak na vrh

Koliko često treba menjati pelenu?

Svaka pelena i uložak za teži oblik inkontinencije, sa spoljne strane treba da ima indikator vlažnosti, predstavljen u vidu dve žute linije, koji pokazuje kada je potrebno zameniti pelenu. Prelazak žute u plavu boju nam pokazuje da pelena više nema moć upijanja tj potpuno je napunjena i treba je promeniti. Na taj način omogućeno je da se pelena potpuno iskoristi što dovodi i do znatnih ušteda.


Povratak na vrh

Da li je moguće da se pojavi neki vid infekcije ili alergija od nošenja pelena?

Infekcije i alergija su moguće, ali one se uspešno izbegavaju korišćenjem kvalitetnih pelena kao i održavanjem svih neophodnih higijenskih uslova, jer oko 15% infekcija nastaje usled nestručnog baratanja pomagalima tj diranjem rukama one površine pelene koja dolazi u direktan kontakt sa kožom. Zato se preporučuje da vodite računa o tome da kupujete manja pakovanja, kako biste što pre potrošili pelene nakon otvaranja originalnog pakovanja, kao i da ih držite na adekvatnom mestu, jer  na taj način sprečavate aerobnim bakterijama da deluju.


Povratak na vrh

Da li mogu da koristim uložak, a da obavljam sve svakodnevne aktivnosti?

Ukoliko se izabere uložak koji po veličini i moći upijanja odgovara stepenu problema inkontinencije, pacijenti su potpuno sigurni i mogu da obavljaju sve svakodnevne aktivnosti. Osobe koje imaju problem sa inkontinencijom često se izoluju i odlučuju da ostanu kod kuće, obzirom da se plaše da im toalet neće biti stalno dostupan, da neće uspeti da „zadrže“  i da će se osramotiti. Korišćenjem uložaka nestaju ovi strahovi i značajno se povećava kvalitet života.


Povratak na vrh

Kako da izaberem koje mi je pomagalo potrebno?

Veoma je važno pravilno odredite koje pomagalo Vam je potrebno, uložak ili pelena. Prvi korak prilikom izbora adekvatnog pomagala je definisanje stanja(pokretna ili nepokretna osoba, zatim količina koja vam „pobegne“, kao i učestalost). Na osnovu toga, na osnovu moći upijanja, dalje birate da li vam treba uložak ili pelena. Prilikom određivanja adekvatne pelene, treba voditi računa o tome da se ona određuje na osnovu obima bokova, a ne na osnovu kilaže.


Povratak na vrh

Šta određuje kvalitet pelene za odrasle?

Obzirom da se govori o proizvodu čija je osnovna funkcija upijanje urina, kvalitet pelene određuje moć upijanja, koja je jedini realan pokazatelj.

Zato prilikom kupovine pelene, posebnu pažnju treba da obratite na moći upijanja izražene u ml, koje su navedene na deklaraciji. Ovo je važno kako biste za određenu cenu dobili najkvalitetniji proizvod.


Povratak na vrh


Zbrinjavanje i nega ležećih bolesnika


Kako sprečiti pojavu dekubitusa i drugih neželjenih posledica kod nepokretnih pacijenata?

Kod pacijenata koji su duži vremenski peiod vezani za krevet, kao posledica često se javlja dekubitus. Pošto ga je veoma teško sprečiti, u njegovoj prevenciji neophodno je preduzeti sve poznate antidekubitalne mere. One podrazumevaju pre svega korišćenje antidekubitalnog dušeka i jastuka raznih oblika, kao i pospešivanje periferne cirkulacije, što se postiže češćom masažom i promenom položaja pacijenata.


Povratak na vrh


Internet kupovina


Obrazac za odustanak od kupovine

Dragi kupci,

Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.simbex.rs smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat u državinu, odnosno u državinu lica koga je kupac odredio, a nije prevoznik. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Odustanak od ugovora se ostvaruje podnošenjem odgovarajućeg obrasca, koji je dostupan na našoj prodajnoj internet stranici. Obrazac treba shodno popuniti relevantnim podacima o kupcu i kupljenom proizvodu, odštampati, potpisati i vratiti poštom na sledeću adresu: Vojvode Bojovića 4, Novi Sad. Ukoliko se slučajno odlučite za odustanak od ugovora, molimo Vas da razlog odustanka navedete u obrascu za odustanak, kako bismo razlog eventualnog Vašeg nezadovoljstva mogli otkloniti i unaprediti svoju delatnost, radi efikasnijeg zadovoljavanja interesa i želja kupaca u budućnosti.

Prijem obrasca ćemo bez odlaganja potvrditi u pisanom ili elektronskom obliku. Uz potvrdu ćemo Vam poslati i uputstvo o načinu vraćanja robe. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, troškove vraćanja proizvoda snosi kupac. U uputstvu ćemo Vam dati predlog kako da nam se proizvod najefikasnije i uz najmanje troškove vrati.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

Moguće je vratiti samo proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.), pri čemu se mora priložiti i originalni fiskalni isečak.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan, doznakom na bankovni račun kupca koji je naveo u obrascu za odustanak.

 

Obrazac za odustanak od kupovine


Povratak na vrh